Top

Hol találsz meg minket?

Üzlet: 1061 Budapest Paulay Ede u. 22-24. | Tel.: +36 (1) 413-0111 | Nyitva tartás: H-P 10:00 - 18:00 (SZ-V: Zárva!) 

Figyelem! Az elmúlt hónapokban a koronavírus súlyosan érintette a globális ellátási láncokat, amiből a legtöbb gyártó még egyáltalán nem tudott kilábalni. A raktárkészletek nagyon sok esetben világszerte teljesen kifogytak, és a gyártás nagyon lassan indul újra. Ebből eredően a nálunk raktáron nem lévő bizonyos termékek és márkák esetén előfordulhat, hogy jóval hosszabb szállítási időre kell számítani! Ennek ellenére igyekszünk a saját raktárunkat áruval feltölteni és mindent megteszünk, hogy a megrendeléseket a lehető legrövidebb időn belül ki tudjuk szolgálni, de sajnos a vírus hatása még egyáltalán nem ért véget, amit a teljes hazai ellátási lánc, minden más kereskedő és piaci szereplő is megszenved. A készlethiányos termékek helyett a legtöbb esetben tudunk alternatívát ajánlani.Moog Minimoog Model D Reissue
Moog Minimoog Model D Reissue Moog Minimoog Model D Reissue

media

 • Mikor kapom meg a rendelésem?

  A 14:00 óráig leadott megrendeléseket még aznap átadjuk a futárnak, ha a termék a saját raktárunkban van, így azt a következő munkanapon megkapod a legtöbb esetben. Más raktárban található termék esetén egyeztetünk veled a kiszállítás várható idejéről. 

 • Hogyan tudok fizetni?

  Készpénzzel / kártyával az üzletben
  Utánvéttel a futárnak
  Bankkártyával online
  PayPal-on keresztül
  Előre utalással

 • Személyesen át tudom venni?

  Igen, át tudod venni.  
  Üzletünk címe: 1061 Budapest | Paulay Ede u. 22-24 | Tel.: +36 (1) 413-0111

  A személyes átvételhez a terméket nem kötelező megrendelned webáruházban, azonban több okból is érdemes:

      Rendelésed nyomon követheted a rendszerünkön keresztül.
      Rendelésed összekészítve veheted át nálunk.
      A megrendeléssel lefoglalod a terméket, így más nem viszi el előled.
      Részt vehetsz hűségprogramunkban, értékes összegeket gyűjthetsz.

 • Mennyibe kerül a szállítás? Milyen futár hozza?

  A szállítás 30.000.- Ft felett ingyenes, és 30.000.- alatt is csak 890.- Ft.

  A csomagot a DPD szállítja házhoz.

Részletek

1981 óta az első alkalom, hogy a Minimoog Model D újra gyártásba került!

A világ első hordozható szintetizátora ez, mely megteremtette azt a formát, ahogy ma az elektronikus billentyűs hangszerek kinéznek.

1970-ben jelent meg először, és a világ minden sarkában erről beszélt a szakma, hiszen a nagyformátumú Moog Modular szintetizátorok kolosszális hangját kombinálta előre vezetékezett, hordhozható kivitelben. 

Nincs kérdés: a világ legmeghatározóbb zenészeinek a mai napig az első számú kedvenc hangszere, és aki kipróbálja, meg fogja érteni miért. A mai számítógép központú, precíz gyártással készülő termékek túl sterilek, túl művik, ezért fokozott igény van az olyan eszközökre, amik az unalmas matematikai tökéletességből ki tudnak törni, és a zenész az egyedi hangjukkal, váratlan viselkedésükkel vissza tud élni saját céljai érdekében. Ez minél szélsőségesebb, minél utánozhatatlanabb, annál jobb. Ha van hangszer, ami etekintetben felülmúlhatatlan, akkor az a Minimoog Model D. Most ismét elérhető a veteránok, vagy akár a következő generáció elektronikus zene úttörői számára.

Az élmény másik eleme a kezelőfelület: ez a hangszer abból az időből jön, amikor nem volt szempont, hogy a zenekészítéshez szükséges eszközeink elférjenek az oldaltáskánkban, hogy aztán finoman elvigyük az útból, hogy az ikeás asztalon helyet csináljunk a macbookunknak.  Ebben a korban önszántunkból áldoztunk a hasznos fizikai helyből a luxus tárgyak kedvéért: a helyeket alakítottuk köréjük. Az újra kiadás sem szakít ezzel a hagyománnyal, a méretek azonosak, az anyaghasználat tökugyanaz: az óriási előlap a hatalmas gombokkal és kapcsolókkal közvetve hat a hangzásra processzorok, és egyéb megoldások közbeiktatása nélkül. Leírhatatlanul másképp reagál a mozdulatainkra, és ez a más élmény rendkívül pozitívan hat vissza játékunkra, inspirációnkra.

46 év (kimondani is súlyos) telt el azóta, számos műfaj született és tűnt el a süllyesztőben, "ezer" generációnyi gyártástechnika fejlődésen mentünk keresztül, már kizárólag csak  számítógépen tervezünk bármit, de az öreg MINIMOOG MODEL D NEM TUD KIMENNI A DIVATBÓL, sőt, egyenesen pótolhatatlan. Az öreg Bob Moog ha élne se hinné azt, ami most történik. Nekünk meg ezt kell feldolgoznunk valahogy:

 

Minden új Minimoog Model D nagy odafigyeléssel készül az Ashweille-i Moog gyárban, melyeket olyan alkalmazottak szerelnek össze, akik maguk is tulajdonosok a cégben. A 3 oszcillátoros monofón analóg szinteztizátort biztonságosan rögzítik egy helyi erdészetből származó kemény fából készült házba, és a kézzel megmunkált aluminium műszerdobozba. Az áramköri lapokon az alkatrészek helye azonos az eredetivel, és ugyanúgy átfűzősek, ahogy az a 70-es évekre volt jellemző. És bármily hihetetlen, a ma nem kapható elektronikai elemeket (pl. speciális tranzisztorok) a Moog képes volt ismét gyártásba helyeztetni a félvezetőgyártókkal. (A fentiekből adódóan a gyártás nem túl gyors ütemű, egy ritka hangszerről lesz szó továbbra is)

Bár semmit nem változtattak az eredeti sound engine-en vagy az audio jelúton, a Minimoog Model D mostani kiadása tartalmaz számos népszerű funkció módosítást, mely a hangzásbeli képességeit növeli. Az egyik ilyen a prémium minőségű Fatar billentyűzet, ami már leütés és aftertouch érzékeny, és az aktuális értékét a tetején elhelyezett CV jack csatlakozókon adja ki, ahogy a pitch és gate jeleket is. A másik egy dedikált analóg LFO: az eredeti Minin, a harmadik oszcillátort be kellett áldozni ha LFO-ra volt szükség. Az LFO háromszög és pulzus hullámformát tud. Hasznos, hogy a hangszer rendelkezik immár beépített MIDI csatlakozással is. (A MIDI 1983-ban született, 2 évvel azután, hogy a Minimoog gyártását befejezték). A szűrő burkológörbéje modulációs forrásként is használható. Végül pedig az elmaradhatatlan overdrive funkció: az eredeti Minimoogon a fejhallgató kimenetet gyakran visszakötötték a mixer bemenetébe, ezzel a masszív túlvezérelt hangzással pedig a végletekig lehetett fokozni az izgalmat. 

Ezt mindenképp ki kell próbálnod üzletünkben!

Jellemzők

 • Az eredetivel azonos méret, anyagok, hangzás
 • 3 vintage Moog oszcillátor
 • Klasszikus Moog aluláteresztő rezonáns szűrő 
 • Az analóg áramkörök az eredeti tervek és eredeti beültetés szerint történnek
 • A hangzás és minőség szempontjából kritikus tranzisztorokat saját gyártásból pótolják
 • Military grade pontosságú ellenállások használata
 • Precízen párosított JFETek használata az oszcillátorokban
 • Klasszikus anyagú és mintázatú előlap, bütykös modulációs és hajlító kerekek
 • CV modok: pitch, aftertouch, velocity és gate kimenetek (az aftertouch és velocity jellemzőknek van kimeneti szabályzójuk)
 • Overload mod: a hangszer kimenete némi módosítással vissza van vezetve a külső audio bemenetre masszív túlvezérelt hangzásokhoz
 • Javított áramköri csatlakozók a koncert körülmények jelentette igénybevételhez
 • Fatar TP-9 mechanika leütés- és aftertouch érzékenységgel

Termék címkék

Használj szünetet a címkék elválasztásához. Használd az aposztróf jelet (') kifejezésekhez.

Gyűjts a pontokat, iratkozz fel hírlevelünkre és nyerj!


Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig értesülj a legújabb temékekről, akciókról, hírekről és nyereményjátékokról! 
Hűségprogramunk által pedig vásárlásaid után pontokat kapsz, amelyeket levásárolhatsz!

MANGO HÍRLEVÉL

Összehasonlítás

Nincsenek összehasonlítható termékek.