Első benyomások/ Setting up.

Az egyetlen, középen elhelyezkedő hét colos érintőkijelző ugyanaz, amit az előző modellekben /XDJ-RX, XDJ-RX2/ már láthattunk.

Ennek ellenére komoly darab, és külsöre is annak tűnik, ami a mobil DJ eszközöknél alapvetően  félsiker. Egy rekordbox könyvtárral ellátott pendrive-val vagy laptoppal egyaránt pofonegyszerű a használat, 2020 ban pedig Serato-val is ilyen egyszerű lesz, aminek valószínűleg sokan örülnek.

Élesben

A dekkek érzetre mintha high- end Pioneer készülékeken gyakorolnánk, a tárcsák pontosan ugyanazok méretre és kialakításra is, egyébként is minden ugyanott van, mint a profi nagytesón. Az eszköz minden részletében erre a témára épült, érezhető, hogy a tervezőknek fontos volt, hogy használatában és külső megjelenésében is pro gear-re emlékeztessen.

Ízlés szerint állíthatod a jogtárcsák keménységét, van vsa knob, ugyanúgy tudsz loopolni, keresni, a tempo és a pitch is ugyanúgy működik, ahogy az elvárható és megszokott. A kijelző persze elmarad egy Nexus 2-től, de azért mutat track idt, rotationt, vinyl modeot és jópár egyéb funkciót.

Pioneer XDJ-XZ

Performance pads

A performance pad-ek a dekkek alá kerültek, hot cue, slip loop beat loop és beat jump funkciókkal operál, semmi olyan extra nincs rajta, mint amilyen a slicer vagy a sampler. Leginkább valószínűleg a hot cue mód fut majd, már csak amiatt is, hogy ezen a felületen érhető el a cue „nem kemény” gombokkal.

Jó ha észben tartjuk, hogy mikor pendrive helyett laptoppal zenélünk rajta, akkor ezek a funkciók megváltozhatnak!

Screen & screen controls

7colos plasztikborítású kijelző, pont ugyanolyan, mint a régebbi gyártmányokon. Nem valami cutting –edge, bárki aki használ tabletet vagy okostelefont érezheti, mennyire elavult technológiát alkalmaztak itt. Pédának okáért, noha érintőképernyőről beszélünk, nem ismeri fell a több ujjas mozdulatokat, ergo zoomolni sem lehet. Színes a képernyő ugyan,de nem túl jó a felbontása. Minden rosszat el lehet mondani róla, kivéve, hogy diszfunkcionális. Merthogy működik, és méghozzá jól, a használatban hibátlanul bizonyít. 

Mikrofon csatornák

Két teljes csatorna talkover-rel, 3 sávos EQ-val, hardveres gerjedésgátlóval, amihez light és heavy settingek közül választhatunk.

Be-, Kimenetek

Elöl ¼-s és 1/8-s jack ouputok, jobb felül az eszközön található a két USB bemenet. Hátul három darab pioneer pro link a további cdj-khez , még egy USB laptophoz, teljes output szett /1/4 jack, RCA master, XLR master, balanced ¼ jack send/. Line / phone bemenetek ¾-s csatornákhoz, AUX input, két omnijack mikrofonokhoz, és a földelés.

Pioneer XDJ-XZ

Összegzés

Sok szeretnivaló van ezen a gépen, nem utolsósorban az ára. Úgy tűnik, a Denon DJ’s Prime 4 unit végre igazi ellenfélre akadt a Pioneer DJ XDJ-XZ-ben.

Termék megtekintése az áruházban