Austrian Audio - Made in Austria

Az Austrian Audio első professzionális fejhallgatójának bevezetése a 2020-as NAMM Show-n történt, ahol a gyártó a HI-X (High Excursion) fejhallgatóval debütált az Egyesült Államokban. A HI-X széria a HI-50X (on-ear), illetve a HI-55X (over-ear) testvérpárt takarja.

Az Austrian Audio 2017. július 1-jén nyitotta meg kapuit közvetlenül az AKG bécsi irodáinak bezárása után. Kezdetben 22 ex-AKG alkalmazottal indult a cég, különböző tudományág specialistával karöltve, mint a menedzsment, az akusztika, az elektronika, a tesztelés és a mérés, a mechanikai tervezés, az RF/vezeték nélküli rendszerfejlesztés és a szoftverfejlesztés. Ez pedig csak tovább bővült a mai napig…

A fejhallgatók ugyan azzal a mentalitással és mérnöki precizitással készültek, mint a brand két zászlóvivő terméke, az OC818 és az OC18 mikrofon páros, ami egy felsőkategóriás nagymembrános mikrofon, mind stúdió, mind pedig színpadi használatra. Termékeik kizárólag Bécs határain belül kerülnek gyártásra, mellőzve a távolkeleti minőség reprezentálását.

„Amikor időszerű volt létrehozni első professzionális fejhallgató-családunkat, úgy döntöttünk, hogy túllépjük az általunk kitűzött magas célokat, és létrehozunk valami kimagaslóan külenlegeset” - kommentálta Martin Seidl, az ügyvezető igazgató.

A HI-X fejhallgatók tervezése során a fő szempontok a következők voltak: a rendkívüli kényelem, a strapabíróság és a páratlan hangminőség. 

A fülön helyezkedő (on-ear) HI-X50-eket kifejezetten azok számára tervezték, akik hordozható és kompakt opciót igényelnek magasszínvonalú hangminőség mellett, míg a HI-X55 fület körülölelő (over-ear) verziója a maximális kényelem jegyében a huzamosabb használatra született. Mindkét fejhallgatót az Austrian Audio egyedi tervezésű 44 mm-es HI-X drivere hajtja. 

Az Austrian Audio gyűrűmágneses rendszere - amelyet a múltban különféle díjnyertes fejhallgatókba építettek be - jelen van az új fejhallgató-sorozatban, amelyet új tervezési frissítésekkel látták el. A gyűrűmágneses szerkezet egy rézbevonatos alumínium hangtekerccsel párosul, hogy csökkentse a mozgó tömeget a jobb impulzus-reakció érdekében. Az Austrian Audio háromrétegű membránja növeli a merevséget és csökkenti a nem kívánt rezonanciákat. Ezt tovább erősíti egy kettős akusztikai fal, amely a legjobb csillapítási eredmény elérésére szolgál.

Főbb jellemzők:


• Nagy mozgástartományban működő, szabadalmaztatott driverek
• Kábelhossz: 3 m (cserélhető)
• Frekvenciatartomány: 5 Hz – 28 kHz
• Teljesítmény: 150 mW
• Impedancia: 25 Ω
• Érzékenység: 118 dBSPL/V
• 3,5 mm-es és 6,3 mm-es adapterek
• Fém hardverek a hosszútávó felhasználhatóság jegyében
• Összecsukható szerkezet
• Ultra-kényelmet biztosító memóriahabos fülpárna
• Magas minőséget reprezentáló ’Made in Vienna’ gyártás

Termék megtekintése