Közösségen belüli (EU) vásárlás


Amennyiben céged, vagy vállalkozásod nem magyar illetőségű, de Európai Uniós szervezet, és rendelkezik érvényes EU adószámmal, lehetőséged van a termékeket ÁFA nélkül megvásárolni. Természetesen magyar illetőségű vállalkozások nem vásárolhatnak ÁFA nélkül, akkor sem, ha rendelkeznek EU adószámmal, mert ez belföldi értékesítésnek számít.

Az EU adómentes vásárlás csak abban az esetben történhet csomagküldéssel, amennyiben a csomag a vállalkozás hivatalos székhelyére kerül kiszállításra a csomagküldő cég által, ettől eltérni semmilyen technikai formában nem tudunk, a küldeményt nem szállítjuk le attól eltérő címre

Minden egyéb esetben kizárólag az üzletben történő személyes átvételre van lehetőség és ebben az esetben is jelen kell lennie a cég ügyvezetőjének, illetve ennek hiányában a meghatalmazottjának, aki a cég nevében aláírhatja az áru Magyarországról történő elszállítását igazoló okmányokat. A meghatalmazottnak rendelkeznie kell az ügyvezető által aláírt meghatalmazással. A meghatalmazáshoz kérésre formanyomtatványt küldünk. 

A vásárláshoz szükség van a cégkivonatra, amely tartalmazza a cég székhelyét, közösségi (EU) adószámát, az ügyvezető nevét és a cég elérhetőségeit. Néhány tagország esetén ezeket az adatokat online is le tudjuk kérdezni (pl. Szlovákia), viszont több tagország esetén (pl. Németország) online nem kérdezhetők le ezek az adatok. Ha a közösségi (EU) adószám külön okmányon található meg, annak fénymásolatára is szükség lesz.

A fenti ügymenettől nem áll módunkban eltérni, bármilyen dokumentum hiánya esetén a vásárlás sajnos nem lehetséges!


Minden EU adószám érvényességét ellenőrizzük a VIES weboldalán!

Kérjük, hogy minden EU vásárlás előtt keress minket elérhetőségeinken!